Čo potrebuješ na workshop?

Alebo čo sa nás ľudia pýtajú predtým ako prídu na svoj prvý workshop

Asi najdôležitejšie pred workshopom je potvrdiť svoju účasť, resp. dať vedieť ak sa nemôžeš dostaviť. Cestu a príchod si prosím naplánuj tak, aby si prišiel najskôr 15 minút (otvárame dvere), a najneskôr vo vypísaný čas začiatku workshopu. 10-15 minút po začiatku podujatia zvykneme dvere zamykať, aby sme neboli rušení náhodne príchodzími. Ak meškáš, píš nám cez FB messenger, alebo volaj (ak máš na nás tel. kontakt).

Z workshopu prosím neutekaj ak urgentne nepotrebuješ odísť! Je to neúctivé k ostatným účastníkom, lektorovi, ale zároveň je dôležitou súčasťou workshopu získanie spätnej väzby pre ďalší rozvoj dojo a domácieho či zahraničného riggera.

Čo si treba priniesť

Laná

Pri každom workshope je uvedené, aký počet shibari lán budeš potrebovať. Ak je v popise, že ich je možné zapožičať (teda nemáš vlastné), prosím nezabudni to spomenúť pri registrácii. Laná sú k dispozícii len v obmedzenom množstve. Ak nie je taká možnosť, kontaktuj nás vopred, nespoliehaj sa na dostupnosť na mieste! V opačnom prípade sa ti môže stať, že nebudeš mať s čím viazať.

Ak máš laná, ktoré nie su vyrobené pre shibari, bude lepšie vo vlastnom záujme ak si ich zapožičiaš. Iné než jutové a konopné laná s priemerom približne od 5mm do 6mm a dĺžke 8m (+-1m) nie su veľmi vhodné.

Ostatný shibari materiál

Ak sa bude workshop venovať suspension (závesom), budeš potrebovať aj karabíny, prípadne kruh, horolezecké slides (slučky). Vždy a v každom prípade maj bezpečnostné nožničky. Všetok tento materiál je v dojo k dispozícii k zapožičaniu, alebo zakúpeniu (informuj sa ale prosím vopred).

Vhodné oblečenie / dresscode

Do dojo prídi, alebo si prines oblečenie, ktoré je vhodné na fyzickú aktivitu a nebude ťa obmedzovať pri práci s lanami. Na mieste sa dá pohodlne prezliecť, všetko čo potrebuješ si teda môžeš vziať so sebou.

Aké oblečenie odporúčame? V prvom rade sa zbav pred viazaním všetkých piercingov a podobných telesných modifikácií, ktoré by ti mohli spôsobiť pri viazaní zranenie. Ak sa niektorých nemôžeš dočasne zbaviť, upozorni na toto riziko svojho partnera. Najvhodnejšie je obliecť sa do priliehavého oblečenia bez kostíc, gombíkov, atp...., ktoré odhaľuje primeranú plochu kože. Príklad: elastické kraťasy a športová podprsenka, body, obopnuté tielko.

20191005_115247 (2).jpg

1

Dresscode je uvedený pri každom podujatí. Väčšinou je možné viazať pri čiastočnej nahote, teda mať odhalenú hruď (z estetických, alebo praktických dôvodov pri viazaní hrudných uväzov je rozdieľ ich viazania na oblečenie a bez oblečenia). Výnimkou sú začiatočnícke workshopy, kde nie je bežná žiadna úroveň nahoty. Pri privátnych workshopoch platí len pravidlo skrytých dolných intímnych partií.

Veci osobnej potreby

Podložka na cvičenie, deka, uzatvárateľná flaša na pitie, malé občerstvenie.

Nezabudni si priniesť poznámkový blok!!! Ver, že bez poznámok väčšinu toho čo sa naučíte do týždňa (v tom lepšom prípade) zabudneš. A podľa tohto taktiež vieme či si informácie o tom ako prísť na workshop čítal :-)

Zdieľať článok: