Ako to funguje v dojo

Vytvárame komunitné miesto na stretnutia a workshopy pre ľudí obdivujúcich tradičné umenie janponského bondage nazývanej shibari. Shibari je vysoko estetické umenie, hľadanie novej dimenzie partnerskej intimity, alebo erotickým bondage žánrom - podľa toho ako vám práve vyhovuje. Milujeme a rozvíjame všetky jeho formy.

Bratislava Dojo je priestor, v ktorom sa stretáva v dohodnutých časoch a termínoch komunita okolo japonského bondage umenia shibari. Dojo nemá otváracie hodiny, na každé podujatie je sa potrebné registrovať. Organizujeme workshopy domácich aj zahraničných riggerov, pravidelné stretnutia s viazaním (jamy) a podujatia otvorené dívákom a záujemcom o shibari (open jamy).

Mimo samotný priestor dojo sa snažíme organizovať aj podujatia v alternatívnych lokalitách, alebo priamo v prírode.

Vybavenie

18055954_218988898587048_6926232049543723803_o.jpg

Priestor má vstupnú lobby s posedením, úložnými skrinkami/botníkom a toaletou. Vstup je riešený tak, aby prichádzajúci nerušili účastníkov v hlavnom priestore a zároveň do hlavného priestoru nie je vidieť z exteriéru.

V priestore ďalej nájdete druhú toaletu, zariadenú kuchynku a sprchu.

482514_780007732370891_6645955681419526144_n.jpg
59503056_2389439127954711_5151082019010117632_n (1).jpg
59754015_434133160723149_5109335568253190144_n (1).jpg

Hlavný viazací priestor je určený pre približne 12 párov, pričom podlahy sú prispôsobené, aby sa dalo viazať priamo na zemi. I tak účastníkom odporúčame aby si so sebou zobrali nejakú podložku na viazanie, na ktorej sa budú cítiť čo najpríjemnejšie.

V priestore je aktuálne 8 viazacích bodov (stropné kotvy) na ktoré upevňujeme buď bambusy (12cm), alebo drevené kruhy. Vždy podľa potreby a situácie. Zavesiť si môžte aj vlastné vybavenie.

Aké vybavenie mi môže požičať dojo?

Ak nemáte laná, v dojo vám ich za drobný poplatok (ktorý zabezpečí ich údržbu a časom obmenu) požičiame (1,-- EUR). Majte však na pamäti, že ich počet je obmedzený, a radšej sa s konkrétnou rezerváciou zápožičky lán vopred ohláste.

Kruhy aj bambusy máme na mieste, takže so sebou si noste len také vybavenie, ktoré skutočne budete potrebovať.

Rôzne vybavenie pre riggerov zabezpečuje dojo aj na to aby si ich každý pre svoje potreby zakúpil (laná, vosky, kruhy, ...) - neboj sa nás opýtať.

Pravidlá dojo

  1. Do viazacieho priestoru sa nevstupuje v obuvi, zbytočné oblečenie sa odkladá do skriniek
  2. Rešpektujte súkromie účastníkov a bez opýtania nefotte nič a nikoho iné, než vlastné viazanie. Dojo striktne vyžaduje aby bola rešpektovaná anonymita účastníkov aj bez dopytovania.
  3. Priestor neslúži na sexuálne aktivity, tie si nechávajte na doma.
  4. Pre viazanie na viac odhalenú kožu je aktuálne povolené spodné prádlo, negližé, alebo topless. Svoj dresscode voľte prosím s rešpektom k ostatným účstníkom a podľa situácie.
  5. Nikto nevstupuje do osobnej zóny ostatných viažucich a dodržiava zásady bezpečnosti.

Časté otázky

Fascinuje ma bondage/shibari, ale neviem kde začať, môžem prísť?

Prísť môžeš s partnerom/partnerkou na niektorý z našich workshopov pre začiatočníkov, alebo rovno prísť na niektorý z jamov. Ak nemáš partnera na viazanie, pozri sa do zoznamu podujatí po nejakom open jame, a príď ako divák sa s nami porozprávať a pozrieť sa.

... aj keď som napr. sama žena bez skúseností?

Bezpečnosť je dôležitá, preto rozumieme že nechceš prísť len tak niekam keď nevieš s kým sa tam stretneš a či nestratíš pocit bezpečia. Potom máš tieto možnosti: Každý týždeň v stredu sa po 18-tej niektorí z nás stretávajú na pokec v podniku ForRest Shisha Bar. Prídi, daj si s nami čaj/pivo/víno, pokecaj, uvidíš že sme ľudia ako ty :-) Často sa aj viaže, takže sa môžeš pozerať. Prípadne si vyhliadni nejaké podujatie ktoré organizujeme verejne (ako napr. viazania v parkoch) a prídi sa na nás pozrieť.

Aké organizujete akcie?

Pozri náš kalendár akcií, sleduj nás na facebooku, prihlás sa do newslettera. Podujatia sa často menia, pribúdajú, tam sa dozvieš všetko potrebné.

Môžem si u vás kúpiť vybavenie?

Našim cieľom nie je len poskytnúť priestorové zázemie riggerom a modelom, ale aj uspokojiť dopyt po vhodnom vybavení. Podľa aktuálnych možností si každý u nás môže zakúpiť plne opracované jutové laná, vosky na ošetrovanie lán, spracované drevené kruhy, atp...

Kto to celé organizuje a za tým stojí?

Bratislava Dojo je komunitná aktivita. V jej strede nieje jedna osoba, ale aktuálne 5 organizátorov (2 riggeri, 2 riggerky a 1 modelka), ktorí do organizovania aktivít vkladajú svoje srdce, čas a nápady. Môžete sa s nami zoznámiť na podujatiach, alebo nám proste napíšte cez chat na stránke :-)

Eh, čo by som ešte...

Proste sa nás spýtaj na čokolvek cez chat :-)

Zdieľať článok: